22 Aralık 2010 Çarşamba

Ekran klavyesi

Yazı yazmak veya veri girmek için fiziksel klavyeden yararlanmak yerine, Ekran Klavyesi'ni kullanabilirsiniz. Ekran Klavyesi, tüm standart tuşların bulunduğu görsel bir klavyedir. Fare ya da başka bir işaret aygıtı kullanarak tuşları seçebilir veya tek bir tuş ya da bir tuş grubu kullanarak ekrandaki tuşlar arasında geçiş yapabilirsiniz.

Bilişim suçları


Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi,cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenilen suçlardır..

BİLİŞİM SUÇLARININ TÜRLERİ NELERDİR?

Suçların türleri TCK da suç teşkil edecek tüm suçları kapsaya bilmekte veya bu suçlara zemin hazırlamaktadır. Suçların işleme şekilleri;

Hakaret, küfür, kredi kartı yolsuzlukları, sahte belge basımı, bilgilerin çalınması ve buna bağlı olarak devam edebilecek suçları kapsamakla, birlikte bunlarla sınırlı olmayıp, günden güne değişiklikler göstermektedir. İl Emniyet Müdürlüğümüz Bilgi İşlem Şube Müdürlüğümüz 1999 yılından itibaren değişik birimlerden ve Cumhuriyet Başsavcılıklarından gelen talepler doğrultusunda çalışmalarına başlamıştır. 1999 yılında başlayan çalışmalarımız talebin atması nedeniyle Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü içerisinde bulunan Bilgi Sistemi Büro Amirliği bünyesinde çalışmalarını sürdürmüştür. 2002 yılından itibaren Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde İnternet ve Bilişim Suçları Şube Müdürlüğün kurulması sonucu taşra teşkilatı olarak Şube Müdürlüğümüz içerisinde Bilişim Suçları Büro Amirliği adı altına çalışmalarını sürdürmektedir.

'Cep'e sızan korsanlara polis operasyonu


İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma, Türkiye'deki GSM firmalarının suç duyurusuyla başladı. Abonelerinden aldıkları şikayetleri polise aktaran firmalar özellikle yurt dışından Türkiye'ye doğru yapılan aramalarla ilgili sorunlar yaşandığını ve zarara uğratıldıklarını belirtti.
KORSAN GSM ŞEBEKESİ NASIL ÇALIŞIYOR
9 ayda ancak deşifre edilebilen sistemde Beox'un Türkiye'deki 3 GSM şirketinin uluslararası aramalarını taşımada yetki verdiği iletişim şirketlerinin taşeronluğunu yaptığı belirlendi. Beox adlı korsan GSM şirketinin, yurt dışındaki bir GSM veya sabit hattan internet üzerinden gelen bir çağrıyı, uygun yazılım ve simbox adlı cihazlar ile lisanslı operatörlerin şebekelerini kullanarak ulaştırdıkları belirlendi. Bu sayede yetkisiz olarak hizmet sağlayıp vergi ödemeden GSM şirketinden para kazandıkları tespit edildi.
Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürü Turan Odabaşı ve emniyet yetkilileri, şebekenin uyguladığı yöntemin yasal olmadığını bildikleri ve aramaların Türkiye'deki resmi tespit yapan kurumlardan bile gizlendiğini belirtti.
Emniyette işlemleri tamamlanan 4 şüpheli Kadıköy Adliyesi'ne sevk edildi.
kaynak:http://www.stargazete.com

Bilişim suçları ve sistemleri şube müdürlüğü


Ülkemizde Bilişim Suçları ile yapılan mücadelede yaşanan yoğunluk, bilişim alanında hizmet veren birçok firma ve kurumun genel merkezlerinin veya temsilciliklerinin İstanbul’da bulunması nedeni ile Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Bilişim Suçları Büro Amirliğinin kapatılması ve BİLİŞİM SUÇLARI VE SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN kurulması İçişleri Bakanlığının 25/04/2007 tarihli onayı ile uygun görülmüştür.
İstanbul Valiliğinin 29/05/2007 tarihli onayı ile ilimizde Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü 03/09/2007 tarihinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına bağlı olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü  bünyesinde Vatan hizmet binası B-Blok zemin katta faaliyete geçirilmiştir.
Kaynak:http://bilisimsuclari.iem.gov.tr