29 Aralık 2010 Çarşamba

mobil aygıtlar ile ilgili resimler

mobil aygıtlar dünyasındaki yeni gelişmeler

Bir süredir mobil cihazlar dünyası hareketlenmiş durumda. Apple iPhone ile birlikte mobil telefon dünyasında ciddi bir hareketlenme olmuştu. Palm, Nokia, Sony-Ericson, BlackBerry gibi sektörün önde gelen firmalarına Apple ciddi bir rakip olarak ortaya çıkmış ardından da Google Android ile bir platform olarak henüz yeterince destekleyen donanım olmasa bile vaadettikleri ile dikkatleri üzerine çekmişti. Android, WebOS ve iPhone OS‘a  karşı Symbian‘ı savunmaya devam eden Nokia, elinde olmayan hisselerini de alarak,  bir vakıf kurup Symbiyan’ı açık kaynak kodlu olarak  bu vakfa devretmişti.
Tam da bu esnada Intel Atom işlemcisi ile düşük kaynak kullanan PC’lerin geliştirilmesine olanak sağladı ve NetBook’lar geçtiğimiz yıl içinde popüler cihazlar arasına girdiler.
Bu yıl ise Intel, Mobile Internet Device ( MID - Mobil Internet Aracı ) üzerine ciddi yatırımlar yapmaya başladı. Hatta bu cihazların cazibesini arttırmak için özel bir linux dağıtımına bile başladı : Moblin.
Moblin’e destek konusunda Intel önce Canonical ile anlaşmıştı. Daha sonra Canonical NetBook dağıtımı olarak Nokia’nın kendi tabletlerinde kullanmak amacıyla ürettiği Maemo‘yu desteklemeye karar verdiğini açıkladı. Intel’de Moblin’i Linux Vakfı’na devrettiğini ve destek konusunda da Novell’le anlaştığını ilan etti. İki hafta önce detayları belirtilmeyen bir Nokia - Intel anlaşması ilan edildi. Genel olarak yorumlanan ise  Nokia’nın daha becerikli telefonlar üretmek için Intel teknolojilerini kullanacağı bu arada da Moblin ile Maemo arasında bir seçim yapıp güçlerini birleştirecekleri yönündeydi. Bugün Nokia, Android temelli telefonlar üretmeyeceğini ve GTK+ temelli olan Maemo’yu Qt’ye taşıyacağını ilan etti.
Bilişim suçları ihbar yolları

bilişim suçları şikayeti nasıl yapılır?

Bilişim – internet suçlarını ilgili yerlere şikayet edebilmeniz için 2 yöntem var. Bunlar;

1- Bilişim Suçları Savcılığına Başvurabilirsiniz

Bilişim Suçları Mahkemesi konuya göre ayrılıyor. Örneğin mail yolu ile hakaretle bilişim suçları ilgilenirken, herhangibir sitede size hakaret ediliyorsa bununla basın savcılığı ilgileniyor. Kısaca prosedürüne göre değişiyor.

2- Bilişim Suçları ve Sistemleri Müdürlüğüne Başvurabilirsiniz

İşinizi hızlandırmak istiyorsanız direk olarak bilişim suçları savcılığına gidebilirsiniz ancak ben savcılıkla uğraşmam derseniz Bilişim Suçları ve Sistemleri Müdürlüğüne başvurabilirsiniz.
Şikayetçi olduğunuz konular ile ilgili olarak yapılacak çalışma neticesinde ISP(İnternet Servis Sağlayıcının) yurt dışında bulunması durumunda Adli Makamlar tarafından yapılacak olan Adli İstinabe ile konunun takibi yapılabilmektedir.

Nasıl Başvurulur?

Başvuru yaparken önemli noklatalardan biri size hakaret yapılan yeri günü saati ile açık bir şekilde belirtmeniz gerekir. Örneğin mail yolu ile hakaret geldiği taktirde mailin geldiği gün saat ve dakikayı görüntülü olarak göstermeniz gerekir. Bu belgelerin 3 tane fotokopisini alarak savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Savcılıktan aldığım bilgiye göre gmail hesabına yapılan hakaretleri bulmanın daha zor olduğunu belirttiler. Hotmail adresinize yapılan hakaretlerde daha kolay sonuca ulaşılıyor.

Bilişim Suçlarına Hangi Durumlar Girer?

Suçların türleri TCK da suç teşkil edecek tüm suçları kapsaya bilmekte veya bu suçlara zemin hazırlamaktadır. Suçların işleme şekilleri;
Hakaret, küfür, kredi kartı yolsuzlukları, sahte belge basımı, bilgilerin çalınması ve buna bağlı olarak devam edebilecek suçları kapsamakla, birlikte bunlarla sınırlı olmayıp, günden güne değişiklikler göstermektedir


Burada: http://disturblog.com/tag/bilisim-suclari-ihbar-yollari#ixzz19V0kq4jH

yazılıla ilgili son dakika gelişmeleri

IBM Ratıonal ile yeni mimari yapılar açıklanıyor.


IBM Yazılım grubunda yer alan Rational, en son yenilikleri gerçekleştirdiği toplantı ile duyuruyor. Rational Yazılım Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Mike O’Rourke’un da katıldığı toplantıda entegrasyonun önemi vurgulanacak. Kaynakwh webhatti.com: Yazılımda son yenilikler

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden IBM, yazılım grubundaki ürünlerini çözüm ortakları ve son kullanıcılarla paylaşmaya devam ediyor. Bu toplantıların bir yenisi de 9 Ekim tarihinde İstanbul’da gerçekleşiyor. Ayrotek’in ev sahibi olduğu toplantıda, birçok yetkili, sunumunu katılımcılarla paylaşacak. Rational Yazılım Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Mike O’Rourke’un “Yazılım Yaşam Döngüsünde Bütünleşik Ortam ve Entegrasyonun Önemi” başlıklı konuşmasının yer alacağı toplantıya tüm Rational profesyonelleri davetli. Kaynakwh webhatti.com: Yazılımda son yenilikler

İstanbul’da 9 Ekim tarihinde Kozyatağı'nda, The Marriot Otel’de gerçekleştirilecek toplantının açılışını Ayrotek Genel Müdürü Ülker Gürpınar yapacak. Ayrıca Ayrotek İstanbul Teknik Hizmetler Müdürü Halil Bahadır, “IBM Rational Jazz Platformunda Yazılım Yaşam Döngüsü Entegrasyonu” başlıklı bir sunumu paylaşacak.