22 Aralık 2010 Çarşamba

'Cep'e sızan korsanlara polis operasyonu


İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma, Türkiye'deki GSM firmalarının suç duyurusuyla başladı. Abonelerinden aldıkları şikayetleri polise aktaran firmalar özellikle yurt dışından Türkiye'ye doğru yapılan aramalarla ilgili sorunlar yaşandığını ve zarara uğratıldıklarını belirtti.
KORSAN GSM ŞEBEKESİ NASIL ÇALIŞIYOR
9 ayda ancak deşifre edilebilen sistemde Beox'un Türkiye'deki 3 GSM şirketinin uluslararası aramalarını taşımada yetki verdiği iletişim şirketlerinin taşeronluğunu yaptığı belirlendi. Beox adlı korsan GSM şirketinin, yurt dışındaki bir GSM veya sabit hattan internet üzerinden gelen bir çağrıyı, uygun yazılım ve simbox adlı cihazlar ile lisanslı operatörlerin şebekelerini kullanarak ulaştırdıkları belirlendi. Bu sayede yetkisiz olarak hizmet sağlayıp vergi ödemeden GSM şirketinden para kazandıkları tespit edildi.
Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürü Turan Odabaşı ve emniyet yetkilileri, şebekenin uyguladığı yöntemin yasal olmadığını bildikleri ve aramaların Türkiye'deki resmi tespit yapan kurumlardan bile gizlendiğini belirtti.
Emniyette işlemleri tamamlanan 4 şüpheli Kadıköy Adliyesi'ne sevk edildi.
kaynak:http://www.stargazete.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder